Контакти Запитання спеціалісту
1 травня 2024

Як ставлять зубний Імплант?

Здорова посмішка - це не лише природний вияв радості, але і важлива частина загального здоров'я та самопочуття. Однак іноді трапляється так, що через несвоєчасне лікування, травму чи вроджені дефекти людина позбавляється цілісності зубного ряду. Втрата зуба може впливати як на психологічний, так і на фізичний стан людини.

Як ставлять зубний Імплант?

Наслідки втрати зубів

  1. Ускладнюється процес жування, що може призвести до неправильного пережовування їжі та перевантаження інших зубів.
  2. Зміна прикусу, коли сусідні зуби зміщуються, намагаючись заповнити порожнину, залишену втраченим зубом. Це може порушувати нормальну роботу суглобів щелепи, та створювати дисфункцію скронево-нижньощелепного суглоба (СНЩС).
  3. Зміна фонетики – втрата зубів може впливати на мовлення, та звичну здатність розмовляти та спілкуватись.
  4. Втрата зуба може викликати почуття неповноцінності та вплинути на самооцінку. Це може призвести до стресу, депресії та ізоляції від соціальних ситуацій.

Імплантація зубів - це процедура відновлення втрачених зубів за допомогою хірургічного встановлення штучних коренів зубів (імплантів) у кістку щелепи.

Це один із найефективніших і найбільш натуральних способів заміни втрачених зубів, оскільки імпланти максимально схожі на природні зуби за своєю функцією та виглядом. Зубна імплантації  заміщує втрачений зуб і повертає здорову та привабливу посмішку, що значно покращує якість життя пацієнта.

Імплантація зубів в Пріор

Імплантація зубів проводиться у декілька етапів:

  1. Консультація з лікарем-стоматологом-хірургом, діагностика пацієнта
  2. Хірургічний етап – встановлення зубного імпланта (імплантація)
  3. Приживлення імпланта
  4. Протезування.

На початковому етапі лікар проводить детальний огляд ротової порожнини, включаючи перевірку стану зубів, ясен і щелепи. За необхідності рекомендує лікування карієсу, заміну старих пломб, лікування ясен та слизової оболонки ротової порожнини.

За допомогою КТ-дослідження аналізує обсяг кісткової тканини, визначає необхідність кісткової пластики та метод імплантації.

Проводить консультацію з пацієнтом щодо загального стану здоров’я, хронічних захворювань, прийом лікарських препаратів, та назначає обов’язковий перелік аналізів перед імплантацією зубів.

Після проведення всіх необхідних досліджень та аналізів, враховуючи вимоги і побажання пацієнта, лікар складає індивідуальний план лікування.

зубна імплантація

На хірургічному етапі проводиться зубна імплантація, що включає проведення місцевої анестезії, інтеграцію зубного імпланта в кістку щелепи. Всі процедура встановлення 1 імпланта може зайняти від 30 хв до 1 год. Протягом декількох днів після операції, можливий набряк в області інтегрованого імпланта та больові відчуття.  Лікар може призначити необхідні препарати для пришвидшення заживлення та зняття больових відчуттів після імплантації.

На післяопераційному етапі важливо дотримуватись усіх рекомендацій лікаря – гігієнічний догляд за ротовою порожниною, намагатися не їсти надто тверду і гарячу їжу, прийом необхідних препаратів за призначенням лікаря.

Повне приживлення зубного імпланта відбувається протягом 3 - 6 місяців. 

приживлення зубного імпланта

На ортопедичному етапі (протезування), лікар робить індивідуальний відбиток для виготовлення коронки чи містка, з урахуванням побажань пацієнта та рекомендацій лікаря.

Зубні імплантати мають численні переваги порівняно з іншими методами заміни втрачених зубів, такими як мости чи протези.

Переваги імплантації зубів

Переваги імплантації зубів

  • зубні імпланти максимально наближені до природних зубів за виглядом, функцією та відчуттям. Вони виглядають і функціонують так само, як природні зуби, що дозволяє пацієнтам повертатись до повноцінного життя без відчуття дискомфорту чи обмежень
  • стійкість і міцність, що дозволяє жувати їжу з такою ж силою і впевненістю, як і з природними зубами
  • імплантація зубів не потребує втручання у сусідні зуби
  • довговічність і витривалість – правильний догляд за ротовою порожниною після імплантації, допомогає імплантам служити протягом десятиліть або навіть все життя, забезпечуючи стійку та надійну заміну втрачених зубів.

Загалом, зубні імплантати є відмінним вибором для багатьох пацієнтів, які шукають натуральну, міцну та довговічну заміну втрачених зубів. Вони дозволяють повернутися до повноцінного життя з впевненістю у собі та своїй посмішці.