Контакти Запитання спеціалісту
29 травня 2023

Художня реставрація зубів

Художня реставрація зубів

Художня реставрація зубів — це метод відновлення пошкоджених або частково зруйнованих зубів, за формою і кольором.

Художня реставрація зубів

Це процедура, що дозволяє відновити естетику пошкоджених зубів для створення ідеальної посмішки пацієнта в поєднанні з гармонією обличчя. Таку реставрацію ще називають косметичною, або естетичною.

Художня реставрація передбачає використання композитних матеріалів та спеціальних технік, які дають можливість відновити форму та функції зубів, створити єдину цілісність з усіма зубами, підібрати відтінок і структуру для досягнення найкращого результату.

Композитні пломбувальні матеріали є досить міцні та стійкі до зовнішніх факторів, мають високі фізико-механічні та естетичні вла¬стивості, що дозволяє досконало імітувати тканини зуба, довго зберіга¬ти колір. Лікар-стоматолог допоможе виправити дефекти, що виникли внаслідок травми, зубних захворювань, вікових змін, врахувавши анатомію зуба і косметичного ефекту.

Які естетичні недоліки усуває художня реставрація зубів?

  1. Дефекти зубів, такі як сколи і тріщини, що порушують естетичний вигляд зубів;
  2. Відновлення зуба внаслідок карієсу або іншого пошкодження;
  3. Зміна кольору або відтінку емалі зуба, поява темних плям;
  4. Виправлення форми зуба або зубного ряду;
  5. Легкі аномалії прикусу та незначне викривлення зубів;
  6. Щілини між зубами.

естетичні недоліки усуває художня реставрація зубів

Переваги художньої реставрації зубів

  • за один візит до лікаря-стоматолога можливо виправити естетичні недоліки зубів;
  • досягнення природного кольору та відтінку зуба чи зубного ряду;
  • можливість виправлення форми зубів;
  • мінімальний вплив на емаль зуба.

Переваги художньої реставрації зубів

Техніки художньої реставрації зубів розвивалися протягом останніх десятиліть, і процедура стала дуже популярною та доступною для багатьох пацієнтів. За допомогою цієї процедури можна отримати справді вражаючий результат і покращити красу своєї усмішки, що не може не радувати.

Художня реставрація зубів — окремий вид мистецтва, який потребує високого професіоналізму та умінь лікаря-стоматолога, естетичного смаку та художнього бачення.

Як результат — відновлення функціональних та естетичних зуба або зубного ряду, покращення посмішки. Ця процедура може значно покращити зовнішній вигляд людини, її самопочуття та впевненість у собі.

відновлення функціональних та естетичних зуба

Художня реставрація може здійснюватись за допомогою різних методів, включаючи вініри та коронки (непрямий метод). Перед вибором методу реставрації зубів необхідно звернутись на консультацію до лікаря-стоматолога, який зможе допомогти у визначенні найбільш ефективного методу у конкретному випадку.