Контакти Запитання спеціалісту
26 травня 2023

Переваги лікування зубних каналів під мікроскопом

Ендодонтичне лікування

Ендодонтичне лікування (лікування каналів зуба) є складним і відповідальним етапом стоматологічного лікуваня. Від точності та якості лікування залежить збереження здоров'я зуба в майбутньому.

 

Лікування каналів зуба необхідне у таких випадках:

1. Пульпіт — запалення пульпи, тобто внутрішнього м'якого шару зуба. Це може статись внаслідок карієсу або травми, є досить болісним і потребує медичного втручання. Якщо не лікувати запалення пульпи, можуть виникнути серйозні наслідки, такі як абсцес, ушкодження прилеглих тканин, травма до кісткової тканини та втрата зуба.

2. Періодонтит – це запальний процес, який відбувається у тканинах, що оточують зуби (яснах, пародонті, кістковій тканині зуба). Може виникати внаслідок ускладнення карієсу, його неякісного лікування, пульпіту. Є одним із основних причин втрати зубів у дорослих. Симптоми періодонтиту можуть включати біль у зубі, набряк, кровоточивість ясен, і погірщення загального стану здоров'я. Лікування періодонтиту є складним і комплексним, вимагає високої професійної майстерності лікаря-стоматолога.

3. Підготовка до протезування (якщо є показання до видалення пульпи).

ПульпітЛікування зубних каналів під мікроскопом

Лікування зубних каналів під мікроскопом — це досить новий високотехнологічний спосіб лікування зубів.

Завдяки мікроскопу лікар може швидко виявити канал зуба, детально його дослідити, побачити причини запального процесу і больових відчуттів. Цей метод має багато переваг порівняно з традиційним методиками лікування зубних каналів.

Стоматологічний або дентальний мікроскоп

Стоматологічний або дентальний мікроскоп – професійний електронний оптичний прилад, за допомогою якого збільшується зображення у 30 і більше разів, що дає можливість лікарю-стоматологу провести лікування з більшою точністю та ефективністю. В складних клінічних випадках під час стоматологічного лікування використання мікроскопу є необхідністю.

Переваги лікування каналів зуба під мікроскопом:

  1. Однією з основних переваг є те, що лікар візуалізує канал у високому розширенні і високій чіткості. Це дозволяє лікарю-стоматологу бачити навіть найменші порожнини та тріщини, якісно прочистити канал, не зачепивши здорові тканини зуба.
  2. Більш точна і ефективна обробка каналу. Даний метод дозволяє точно визначити глибину очищення та формування каналу, що забезпечує кращу якість лікування. Це зменшує шанси на повторну інфекцію та збільшує успішність лікування.
  3. Мікроскоп є незамінним при розпломбуванні, перелікуванні та повторному пломбуванні зуба. Дозволяє повністю видалити старий пломбувальний матеріал, якісно перелікувати та запломбувати канал зуба.
  4. Є більш прогресивним методом, що використовують досвідчені стоматологи в Вінниці. Пацієнт отримує високу якість та професійний підхід до лікування.

Лікування зубних каналів під мікроскопом

 

Використання під час стоматологічного лікування мікроскопа збільшує шанси успішного лікування та збереження зубів у важких клінічних випадках, що загалом сприяє досягненню якісної стоматологічної допомоги.

Лікування зубних каналів під мікроскопом є безпечним, ефективним і комфортни методом лікування. Це одна з причин, чому цей метод стає все популярнішим серед пацієнтів та фахівців в стоматології.